Return to site

Riebalų gaudyklių priežiūra. Greitas išvalymas granulėmis

Per 10-20 minučių išvalysite riebalų gaudyklę. Galimybė - pigiau!

· Prekės

Užsikimšusios ar perpildytos riebalų gaudyklės yra problema maisto gamyboje. Pertekliniai riebalai ir maisto likučiai užkemša pirmą atskirtuvo sekciją arba, jei tokios nėra, užkemša filtravimo tinklą. Tokiu būdu, gausios nuotekos pradeda kauptis, sumažėja pralaidumas, atskirtuvo funkcijos silpnėja. Pertekliniai riebalai gali prasiveržti pro kitas gaudyklės sekcijas, todėl atsiranda užterštumo tikimybė aplinkoje. Viršytas teršalų kiekis didina išlaidas dėl užterštumo. Nesuvaldžius nuotekų nuo teršalų valymo proceso, atsiranda grėsmė sulaukti ir aplinkosaugininkų sankcijų. Tai gali būti bauda arba įpareigojimas nutraukti gamybą.

Riebalų gaudyklių priežiūra

Kiekvienas valymo įrenginys, nesvarbu kokio tipo jis yra, pirminis ar skirtas tik nuotekų valymui, jį privalu prižiūrėti. Nesirūpinant gaudyklės valymu, užsikimšę sietai ar sekcijos tai dar ne visos problemos, kurios gali kilti. Sutikite, kad maisto gamybos procesas yra labai svarbus. Kiekvienas proceso nenumatytas stabdymo bei paleidimo atvejis kainuoja. Vienoms gamykloms tai kainuoja nedaug, nes pati gamyba nėra didelė. Bet dideles gamybos apimtis turinčios įmonės dirba be perstojo, visas 24 valandas per parą. Tokios gamybos eigos sustabdymas gali kainuoti tūkstančiai ir net keliomis dešimtimis tūkstančių. Todėl riebalų gaudyklė ar atskirtuvo efektyvi priežiūra yra naudinga patiems gamintojams. Pertekliniai teršalų kiekiai, kaip jau užsiminėme, kemša ne tik pirminius įrenginius. Tokia problema gali atsirasti ir vamzdynų sistemose. Užsikimšusi kanalizacija už riebalų gaudyklės iki valymo įrenginių gali sukelti padarinius, kurių šalinimui gali prireikti labai daug išlaidų.

Taip pat skaitykite:

Riebalų gaudyklių valymas

Riebalų gaudyklių valymo procesu užsiima įmonės. Tereikia su jomis susisiekti ir sutartą dieną bei laiku, jos specialistai atvyks nurodytu adresu. Valymas, tai procesas, kuris kainuoja. Be specialistų valandinio įkainio darbų atlikimui, paslaugų įmonė gali pridėti dar papildomą mokestį už surinktų teršalų utilizavimą. Tie, kas jau ne kartą yra išbandę šią paslaugą, visada žvalgosi alternatyvų, kurios galėtų padėti priežiūros klausimus spręsti pigiau. Ir toks pasiūlymas tikrai yra. Norint sutaupyti riebalų gaudyklių sąskaita, galima naudoti atskirtuvų valymo priemones. Sakote nepadeda?

Granulės riebalų atskirtuvams ir gaudyklėms

Tai cheminė priemonė, kuri sąveikaudama su verdančiu vandeniu sukelia reakciją, kurios metu, visi teršalai, kurie patenka į granulių poveikio zoną yra ištirpdomi iki vandens lygio - konsistencijos. Tokiu būdu ištirpintos medžiagos, pro filtrus ar sekcijas keliauja toliau nuotekų sistema į galutinį išvalymo įrenginį. Išskaidyti riebalai ir maisto likučiai nebekelia problemų pirminiame nuotekų valymo įrenginyje. Cheminis procesas ir teršalų tirpdymas vyksta apie 10-20 minučių. Šiuo laiku vyksta pati veiksmingiausia cheminė reakcija. Nespėjus atvėsti vandeniui, kurį panaudojote reakcijos sukėlimui, valymo ir skaidymo rezultatus akivaizdžiai pamatysite. Liks skystis, kurį galima nuplauti stipria srove ir taip išvalant gaudyklę ar atskirtuvą nuo likučių.

Kainų palyginimas

Ieškantiems alternatyvų mechaniniam gaudyklių valymui, granulės yra geriausias Jūsų sprendimas. Jei viena valymo valanda kainuoja apie 120 eurų ir plius visokie papildomi mokesčiai už įrangą. Tai panaudojus Buksvarus.lt siūlomas granules sutaupysite ženkliai. Pavyzdžiui, Buksvarus.lt siūlomų granulių pirminė valymo dozė siekia apie 200 gramų priemonės. Jei Jūsų įmonės pajėgumai yra didžiuliai, tai granulių kiekį teks padvigubinti arba, valymo veiksmą atlikti per kelis kartus. Taigi, imkime 3 kartus po 200 gramų, kad rezultatai būtų vedantys arčiau 100 procentų. 5 kilogramai Buksvarus.lt granulių kainuoja 215 eurų su PVM. Panaudojus 600 g priemonės, Jūs 3 kartus galėsite efektyviai išvalyti riebalų gaudyklę. Kadangi 200 gramų kainuoja apie 8,6 eurų su PVM, tai 3 kartai kainuos apie 25,8. Už tokią kainą išvalyta riebalų gaudyklė pradės tarnauti Jums, ne ją valantiems. Todėl norintiems sutaupyti svarbu tinkamai pasirinkti.

Pabodo išlaidauti įvairioms paslaugoms, kurios būtinos ir reguliarios, ieškokite granulių atskirtuvams - Buksvarus.lt